Sanaz Hassani

Sanaz Hassani

Sanaz on Suomen katutanssin pioneereihin lukeutuva koreografi, tanssija ja tanssinopettaja. Hän on myös katutanssiryhmä UMC – Dance Companyn ja UMC – Dance Studiosin perustaja. Sanazilla on laaja tanssijan koulutus, johon kuuluu muun muassa vuoden koulutuslinja New Yorkin Broadway Dance Centerissä ja useita workshopeja sekä tiiviskursseja vuosittain niin USA:ssa kuin Euroopassakin. Tanssinopettajana katutanssilajeissa Sanaz on toiminut 2000-luvun alusta lähtien. 

Sanazin luova kädenjälki on näkynyt laajasti koreografina ja tanssijana jo vuodesta 1997. Hänen koreografin töihinsä lukeutuu useita kansallista huomiota saaneita esityksiä, joita ovat esimerkiksi tv-produktiot X-factor ja Voice of Finland tuotannoissa sekä lukuisat tanssiteokset teattereiden näyttämöillä. Sanaz on valmentanut jo vuosia erilaisia kisakokoonpanoja, joista useat ovat menestyksekkäästi sijoittuneet SM-tasolla mitalisijoille. Tanssijana hänet on nähty muun muassa Antti Tuiskun ja Benjaminin esiintymislavoilla. Onpa hän päässyt tanssimaan itse Madonnalle New Yorkissa asuessaan.

Sanaz ammentaa inspiraatiota etenkin musiikista ja sen herättämistä tunnetiloista. Hän kutsuu itseään ikuiseksi oppilaaksi ja syventääkin omaa osaamistaan treenaamalla aktiivisesti niin kotimaassa ja ulkomaillakin. Opettajana Sanazille on tärkeää luoda ympäristö, jossa jokainen saa olla vapaasti oma itsensä ja sukeltaa eri liikekielien maailmaan. Tärkeintä on antaa liikkeelle tilaa ja löytää sitä kautta oma sielu. Hersyvästä naurustaan ja säkenöivästä energiastaan tunnetun Sanazin tunneilta ei hyvää fiilistä ja kannustusta puutu.