Opettajat

Sanaz Hassani

Sanaz on Suomen katutanssin pioneereihin lukeutuva koreografi, tanssija ja tanssinopettaja. Hän on myös katutanssiryhmä UMC – Dance Companyn ja UMC – Dance Studiosin perustaja. Sanazilla on laaja tanssijan koulutus, johon kuuluu muun muassa vuoden koulutuslinja New Yorkin Broadway Dance Centerissä ja useita workshopeja sekä tiiviskursseja vuosittain niin USA:ssa kuin Euroopassakin. Tanssinopettajana katutanssilajeissa Sanaz on toiminut 2000-luvun alusta lähtien. 

Sanazin luova kädenjälki on näkynyt laajasti koreografina ja tanssijana jo vuodesta 1997. Hänen koreografin töihinsä lukeutuu useita kansallista huomiota saaneita esityksiä, joita ovat esimerkiksi tv-produktiot X-factor ja Voice of Finland tuotannoissa sekä lukuisat tanssiteokset teattereiden näyttämöillä. Sanaz on valmentanut jo vuosia erilaisia kisakokoonpanoja, joista useat ovat menestyksekkäästi sijoittuneet SM-tasolla mitalisijoille. Tanssijana hänet on nähty muun muassa Antti Tuiskun ja Benjaminin esiintymislavoilla. Onpa hän päässyt tanssimaan itse Madonnalle New Yorkissa asuessaan.

Sanaz ammentaa inspiraatiota etenkin musiikista ja sen herättämistä tunnetiloista. Hän kutsuu itseään ikuiseksi oppilaaksi ja syventääkin omaa osaamistaan treenaamalla aktiivisesti niin kotimaassa ja ulkomaillakin. Opettajana Sanazille on tärkeää luoda ympäristö, jossa jokainen saa olla vapaasti oma itsensä ja sukeltaa eri liikekielien maailmaan. Tärkeintä on antaa liikkeelle tilaa ja löytää sitä kautta oma sielu. Hersyvästä naurustaan ja säkenöivästä energiastaan tunnetun Sanazin tunneilta ei hyvää fiilistä ja kannustusta puutu. 

Katso Sanazin tunnit lukujärjestyksessä >


Liisa Tirkkonen

Liisa on jyväskyläläinen tanssinopettaja, tanssija ja koreografi. Hän on UMC-Dance Studiosin perustaja ja katutanssiryhmä UMC – Dance Companyn alkuperäisjäsen. Liisalle tanssin ja liikunnan ohjaajana toimiminen on ollut luontaista, ja hän onkin opettanut ensimmäisiä tanssituntejaan jo yläasteella. Sittemmin Liisa on kouluttautunut laajasti tanssin ja hyvinvoinnin parissa – oppia on haettu Suomen lisäksi muun muassa New Yorkista, Lontoosta ja Tukholmasta, jossa hän opiskeli ja esiintyi Ambra Succin ja muiden opettajien opeissa. Vakituisesti tanssinopettajan työtä hän on tehnyt vuodesta 2009. 

Tanssijana Liisa on työskennellyt monipuolisesti erilaisissa produktioissa ja teoksissa niin tv:ssä, teatterissa kuin erilaisissa tapahtumissakin. Hän on luonut useita kilpailukoreografioita soolo-, duo- ja ryhmäkategorioihin katselmuksissa ja SM-kilpailuissa. Lisäksi hän on niittänyt kokemusta myös voimistelun parista toimimalla TeamGym Suomen maajoukkueen valmentajana ja koreografina vuodesta 2015. 

Liisa on opettajana empaattinen ja kannustava. Hänelle palkitsevimmat hetket liittyvät ihmisten aitoihin kohtaamisiin. Liisalle tärkeää on päästä mahdollistamaan onnistumisen riemu, liittyi se sitten tanssiteknisiin, taiteellisiin tai tunteellisiin asioihin. Vaikka Liisan tunneilla painotetaan vahvasti tekniikkaa, tärkeintä on löytää liikkeen kautta hyvää oloa ja tukea siten tanssijoiden kokonaisvaltaista hyvinvointia ja kasvua. 

Katso Liisan tunnit lukujärjestyksessä >


Mira Saarinen

Mira on laajasti liikunta-alalla kouluttautunut tanssinopettaja, koreografi ja valmentaja. Hän on yksi UMC – Dance Studiosin perustajista. Mira on suorittanut liikuntaneuvojan sekä fysioterapeutin tutkinnot ja omaa työkokemusta molemmilta aloilta. Lisäksi hän on kouluttautunut ja työskennellyt myös
hyvinvointialalla. Tanssiopettajana ja valmentajana Mira on toiminut useissa eri tanssikouluissa Suomessa ja sinä aikana kokemusta on kertynyt laajasti eri-ikäisten opetuksesta ja kisavalmennuksesta aina lapsista aikuisiin asti.

Miralla on tanssijana vankka kokemus kisalavoilta vuodesta 2004 lähtien. Lisäksi hän on toiminut tanssijana vuosien varrella useissa eri esityksissä ja katselmuksissa. Monipuolisen koulutuksen sekä oman tanssi- ja kisakokemuksen myötä Miran ymmärrys erilaisten liikkujien sekä tanssijoiden treenaamisesta on kehittynyt kattavaksi. Etenkin kokemus eri ikäluokkien opetuksesta on hionut entisestään Miran luontaista ihmistuntemusta, jonka kautta yksilöiden tarpeet voidaan tunnistaa.

Miralle opettajana on tärkeintä, että tunneille tulijat löytävät tanssitunnista itselleen tärkeitä asioita. Liittyivätpä ne liikuntaan, mielen nollaamiseen tai sosiaalisiin asioihin, jokainen syy tulla tanssitunnille on Miralle aina yhtä arvokas. Mira on opettajana innostava ja energinen, ja hänen tunneillaan vallitsee rento, avoin meininki. Valmentajana hän haluaa kannustavalla otteella haastaa tanssijoita kehittymään omien tavoitteidensa mukaisesti.

Katso Miran tunnit lukujärjestyksessä >