UMC – GOES SUMMER 2023

UMC – Goes Summer 13.6.- 10.8. on UMC:n monipuolinen kesälukukausi, jossa on tarjolla suosituimmat tanssitunnit upeiden opettajien johdolla. Tervetuloa nauttimaan kesästä meidän kanssa tanssien!

Ilmoittautuminen on auki.

Ilmoittautumaan pääset osoitteessa: https://umc.hobiver.com/ilmo

HUOM! Goes Summer tunneille ei tarvitse erikseen ilmoittautua tullessaan korvaamaan tai käydessään kertamaksuilla 🙂

Lukujärjestys

Lukujärjestyksen löydät täältä.

Paikka

UMC – Dance Studios

Vasarakatu 9B / 2 krs

40320 Jyväskylä

Lajit

Contemporary -tunnilla yhdistetään omasta kehosta luontaisesti lähtevää liikettä yhdessä muihin nykytanssin tekniikoihin. Turvallisessa ja lämminhenkisessä ympäristössä on helppo lähestyä erilaisia harjoituksia, kuten improvisaatio, oman liikkeen tutkiminen, lattiatekniikka ja kontaktityöskentely. Tanssitunti koostuu lämmittelyosuudesta, salinpoikki liikkuvista tekniikkaharjoitteista ja koreografia-osuudesta.

Contemporary Jazz -tunnilla hyödynnetään monipuolisesti nyky- ja jazztanssin tekniikoita, joita ovat erilaiset kehoa ja tilaa hyödyntävät tekniikkaharjoitteet, improvisaatio ja oman luovuuden löytäminen, sekä liikkeen ilmaisu ja musiikin tulkitseminen.

Tanssitunti koostuu tekniikkaharjoitteita sisältävästä alkulämmittelystä, salin poikki liikkuvista sarjoista ja koreografiaosuudesta.

Jazz Funk on tunti, joka on täynnä hyvää energiaa, rytmimusiikkia ja vauhdikkaita koreografioita.
Jazz Funk pohjautuu jazztekniikkaan joka on saanut vaikutteita mm katutanssista ja etenkin groovesta. Tämä on loistava tunti niille katutanssijoille, jotka haluavat testata jazzia ja erityisesti tunti sopii niille, jotka rakastavat tanssia funk-musiikkiin! Tunti keskittyy koreografiaan.

Show Heelsissä tanssitaan korkkareilla! Tunnilla harjoitellaan showtanssille tyypillisiä liikkeitä korkokengillä tanssien (mm piruetit, jalanheitot, poseeraukset, koreografia) Myös korkoilla oloa, kävelyä ja naisellista energiaa luvassa. Rohkeasti mukaan!
Parhaiten heels -tunneille soveltuvat korkokengät ovat tanssiin tarkoitetut lattarikengät, joissa on nilkan ojennusta mahdollistava päkiäosa ja silikoni pehmustettu korko. Myös muunlaisilla korkokengillä voi tanssia, kunhan ne on puhdistettu mahdollisista liasta ja hiekasta, sekä korot suojattu lattianaarmujen ehkäisemiseksi. Suosittelemme korkosuojia kapeakorkoisten kenkien kanssa. Kysy lisää, jos mietityttää 🙂

UMC – Dance Kids tunnilla tutustutaan monipuolisesti eri tanssilajeihin. mm Hip Hop ja Showtanssi tulevat tutuksi ja lapset pääsevät tanssimaan innostavan opettajan johdolla.

UMC:n oma tanssijanpolku ja sen opetussuunnitelma on tarkoitettu pienimmille tanssijanaluille. Tavoitteena on luoda laadukas, turvallinen ja monipuolinen oppimisympäristö, joka antaa lapselle tarvittavat taidot ja kehittää vahva perusta myöhempää tanssijanuraa varten.

Choreo by -tunnit ovat opettajansa näköisiä tunteja. Tuntikoreografiat ja tanssityylit vaihtuvat tunneilla usein, ja niissä näkyy vahvasti opettajan oma tausta ja vahvuudet. 

Tunnilla keskitytään pääosin koreografian harjoitteluun, ja siihen sisältyy alkulämmittely sekä tanssilajista riippuen lajinomaista tekniikkaharjoittelua. 

Experimental on monipuolinen, eri lajien vahvuuksia yhdistelevä tyylilaji. Tyyli korostaa tanssijan oman liikekielen ja sen eri ulottuvuuksien tutkimista harjoiteltavien materiaalien kanssa. Experimental -tunneilla tanssitaan koreografiaa, joka koostuu eri tyyleistä ja jossa korostuu musiikin vapaus. Experimental rohkaisee tanssijoita oppimaan uutta omasta tanssijuudesta ja sen mahdollisuuksista.

Hip Hop choreo -tunnit koostuvat pääosin alkulämmittelystä ja koreografiaosuudesta. Opettajan oma tausta ja tyyli vaikuttavat koreografioihin, mutta niissä painotetaan Hip Hopille ominaista liikettä ja tekniikkaa. Tunneilla tärkeässä osassa on myös Hip Hop -musiikki, ja sitä kautta musikaalisuuden ja rytmiikan harjoittelu.

House on syntynyt 1980 -luvulla Chicagon warehouse -juhlissa ja kehittynyt ajan saatossa New Yorkin klubeilla nykyiseen muotoonsa. Lajissa yhdistellään eri tanssityylien askeleita, ottaen vaikutteita mm. afrosta, breakista, capoeirasta, stepistä, jazzista ja salsasta. Lajiin liittyy vahvasti nopea jalkatyöskentely ja jacking, eli kehon liike musiikin rytmissä.

Commercial tunneilla pääset suurten lavakeikkojen, musiikkivideoiden ja esiintymisen makuun ja maailmaan. Vaihtuvilla tuntisarjoilla harjoitellaan ilmaisua, esiintymistä ja musikaalisuutta. 

Commercial tunti koostuu alkulämmittelystä, mahdollisista tekniikkaharjoituksista ja koreografiaosuudesta. Opettajan tausta ja tyyli vaikuttavat tunnin rakenteeseen, musiikkiin ja erityisesti koreografiaan.

Waacking on sosiaalinen tanssi, joka sai alkunsa 1970 – luvulla Los Angelesin tanssiklubeilla LGTB+ yhteisöistä. Lajin keskeisiä arvoja ovat yksilöllisyyden juhlistaminen, itseilmaisu, vapaus, tarinankerronta ja dramaattisuus. Lajin ilmaisullisuuteen vaikuttivat vanhat Hollywoodin mykkäelokuvat sekä Looney Tunes- piirretyt. Käsien liikkeet saivat inspiraationsa kamppailulajeista, kuten japanilaisesta nunchakusta (pamppu, jossa naru yhdistää kaksi puukeppiä).

Tunnilla opetellaan waackingin perustekniikoita, kuten käsitekniikkaa, jalkatekniikkaa, koordinaatiota, groovea ja eläytymistä musiikkiin. Tunti koostuu lajinomaisesta alkulämmittelystä, tekniikkaosuudesta ja tuntikoreografiasta.

Opettajat

Eerika ”Eki” Ahonen on käytännössä tanssinut koko elämänsä, sillä hän aloitti tanssin parissa jo 2-vuotiaana. Monipuoliseen matkaan tanssin parissa on mahtunut rikas taival niin oppilaana, opettajana kuin valmentajanakin. Kisamenestystä Eki on niittänyt myös runsaasti. Yksi suurimmista saavutuksista on MM-hopea Hip Hop duossa. Viimeisimmät vuodet Eerika on asunut ja opiskellut Tukholmassa. Ensin kaksi vuotta tanssilinjalla itseään kehittäen ja parhaillaan hän opiskelee kulttuuritieteitä Tukholman Yliopistossa.

Eerikan suurin intohimo on jakaa vuosien varrelta opittuja oppeja ja oivalluksia tanssista. Opetuksen perustana ovat monenlaiset katutanssitekniikat. Erityisesti Hip Hop ja House ovat iskeneet syvälle Ekin sieluun.

Eerikan tunneilla pääsee nauttimaan liikkeestä, musiikista ja yhteisöllisyydestä hip hop kulttuurin äärellä.

Sanaz on Suomen katutanssin pioneereihin lukeutuva koreografi, tanssija ja tanssinopettaja. Hän on myös katutanssiryhmä UMC – Dance Companyn ja UMC – Dance Studiosin perustaja. Sanazilla on laaja tanssijan koulutus, johon kuuluu muun muassa vuoden koulutuslinja New Yorkin Broadway Dance Centerissä ja useita workshopeja sekä tiiviskursseja vuosittain niin USA:ssa kuin Euroopassakin. Tanssinopettajana katutanssilajeissa Sanaz on toiminut 2000-luvun alusta lähtien. 

Sanazin luova kädenjälki on näkynyt laajasti koreografina ja tanssijana jo vuodesta 1997. Hänen koreografin töihinsä lukeutuu useita kansallista huomiota saaneita esityksiä, joita ovat esimerkiksi tv-produktiot X-factor ja Voice of Finland tuotannoissa sekä lukuisat tanssiteokset teattereiden näyttämöillä. Sanaz on valmentanut jo vuosia erilaisia kisakokoonpanoja, joista useat ovat menestyksekkäästi sijoittuneet SM-tasolla mitalisijoille. Tanssijana hänet on nähty muun muassa Antti Tuiskun ja Benjaminin esiintymislavoilla. Onpa hän päässyt tanssimaan itse Madonnalle New Yorkissa asuessaan.

Sanaz ammentaa inspiraatiota etenkin musiikista ja sen herättämistä tunnetiloista. Hän kutsuu itseään ikuiseksi oppilaaksi ja syventääkin omaa osaamistaan treenaamalla aktiivisesti niin kotimaassa ja ulkomaillakin. Opettajana Sanazille on tärkeää luoda ympäristö, jossa jokainen saa olla vapaasti oma itsensä ja sukeltaa eri liikekielien maailmaan. Tärkeintä on antaa liikkeelle tilaa ja löytää sitä kautta oma sielu. Hersyvästä naurustaan ja säkenöivästä energiastaan tunnetun Sanazin tunneilta ei hyvää fiilistä ja kannustusta puutu. 

Hetalla on monipuolinen tausta tanssin parissa ja hänen sydämensä kuuluukin puoliksi katulajeille ja puoliksi Performing Arts -puolelle. Kisa- sekä esiintymiskokemusta on kertynyt useista eri kokoonpanoista ja lukuisilta lavoilta SM- kisoista taidekatselmuksien kautta TV esiintymisiin. Heta on opettanut tanssia päätoimisesti pari vuotta ja opiskellut viimeisen vuoden ajan Tanssipedagogiikan perusteita. Yksilöllisyyden arvostaminen, sekä turvallinen ja rento ilmapiiri ovat Hetan opetuksen kulmakiviä.

Kaisa on harrastanut koko ikänsä monipuolisesti liikuntaa aina jalkapallosta tanssiin, jonka parissa hän onkin viettänyt jo vajaat 10 vuotta. Erityisen lähellä hänen sydäntään ovat katutanssilajit ja näistä etenkin Hip Hop, jonka erikoiskoulutus- ja kilpailutoiminnassa hän on ollut mukana tiiviisti vuodesta 2017 lähtien. Merkittävimpänä saavutuksena ovat Suomenmestaruudet aikuisten Hip hop pienryhmä- sekä Katutanssimuodostelma-sarjoista 2021.

Halu ja into kehittää itseään ovat tanssinopettajuuden myötä kasvaneet entisestään, sillä Kaisa kokee tärkeäksi kyetä tarjoamaan eväitä sekä sopivasti haastetta jokaisen tanssijan polulle iästä ja taitotasosta riippumatta. Kaisan tunneilla korostuvat perustekniikan merkitys sekä kannustava ilmapiiri, jossa kukin saa nauttia tanssista omalla tasollaan.

Jonna on harrastanut tanssia vuodesta 2016 lähtien. Joukkuevoimistelu-uran jälkeen Jonna rakastui oitis tanssiin, jossa yhdistyy taiteellisuus, urheilu ja musiikki. Jonna on treenannut monipuolisesti katutanssia, jazzia ja showta. Hän on ollut aktiivinen harrastaja myös tavoitteellisemmissa pojekteissa, kuten SM-kisaryhmissä ja koulutusryhmissä. Intohimo itsensä kehittämiseen niin tanssijana, kuin tanssinopettajana on vahvasti läsnä koko ajan. Jonnan tunneilla pääsee tanssimaan yhdessä muiden kanssa energisessä ja kannustavassa ilmapiirissä.

Moona on kouluttautunut nykytanssin opettaja, ja taskustaan häneltä löytyy myös fysioterapeutin paperit. Tanssi on ollut hänen elämässä 24 vuoden ajan, jonka aikana hän on haalinut paljon kokemusta eri tanssilajeista ja -tyyleistä painottuen nyky- ja jazztanssiin sisältöihin. Esiintymiskokemusta hänellä on laajasti SM-kilpailuista katselmuksiin ja TV-esiintymisestä pidempiin nykytanssiteoksiin. Tanssinopettajana Moona on toiminut vuodesta 2019 lähtien, ja toiminut erilaisissa ympäristöissä tanssikouluista työpajoihin ja ammattilaisten aamutunneista päiväkoteihin.

Moonalla on vahva pohja nykytanssin ja lattiatyöskentelyn tekniikoista, joita värittää hänen monipuolinen tanssitaustansa. Liikkeellisesti Moonaa kiehtovat etenkin liikkeen virtaus, ketjuuntuminen ja erilaiset dynamiikat sekä lattiapinnan tuomat liikkeelliset mahdollisuudet. Opettajana merkityksellistä hänelle on ihmisten kohtaaminen sekä avoin ja rento ilmapiiri, jossa jokaisella olisi mahdollisimman turvallinen olla, etsiä ja löytää omista lähtökohdistaan käsin.

Mira on laajasti liikunta-alalla kouluttautunut tanssinopettaja, koreografi ja valmentaja. Hän on yksi UMC – Dance Studiosin perustajista. Mira on suorittanut liikuntaneuvojan sekä fysioterapeutin tutkinnot ja omaa työkokemusta molemmilta aloilta. Lisäksi hän on kouluttautunut ja työskennellyt myös hyvinvointialalla. Tanssiopettajana ja valmentajana Mira on toiminut useissa eri tanssikouluissa Suomessa ja sinä aikana kokemusta on kertynyt laajasti eri-ikäisten opetuksesta ja kisavalmennuksesta aina lapsista aikuisiin asti.

Miralla on tanssijana vankka kokemus kisalavoilta vuodesta 2004 lähtien. Lisäksi hän on toiminut tanssijana vuosien varrella useissa eri esityksissä ja katselmuksissa. Monipuolisen koulutuksen sekä oman tanssi- ja kisakokemuksen myötä Miran ymmärrys erilaisten liikkujien sekä tanssijoiden treenaamisesta on kehittynyt kattavaksi. Etenkin kokemus eri ikäluokkien opetuksesta on hionut entisestään Miran luontaista ihmistuntemusta, jonka kautta yksilöiden tarpeet voidaan tunnistaa.

Miralle opettajana on tärkeintä, että tunneille tulijat löytävät tanssitunnista itselleen tärkeitä asioita. Liittyivätpä ne liikuntaan, mielen nollaamiseen tai sosiaalisiin asioihin, jokainen syy tulla tanssitunnille on Miralle aina yhtä arvokas. Mira on opettajana innostava ja energinen, ja hänen tunneillaan vallitsee rento, avoin meininki. Valmentajana hän haluaa kannustavalla otteella haastaa tanssijoita kehittymään omien tavoitteidensa mukaisesti.

Liisa on jyväskyläläinen tanssinopettaja, tanssija ja koreografi. Hän on UMC-Dance Studiosin perustaja ja katutanssiryhmä UMC – Dance Companyn alkuperäisjäsen. Liisalle tanssin ja liikunnan ohjaajana toimiminen on ollut luontaista, ja hän onkin opettanut ensimmäisiä tanssituntejaan jo yläasteella. Sittemmin Liisa on kouluttautunut laajasti tanssin ja hyvinvoinnin parissa – oppia on haettu Suomen lisäksi muun muassa New Yorkista, Lontoosta ja Tukholmasta, jossa hän opiskeli ja esiintyi Ambra Succin ja muiden opettajien opeissa. Vakituisesti tanssinopettajan työtä hän on tehnyt vuodesta 2009. 

Tanssijana Liisa on työskennellyt monipuolisesti erilaisissa produktioissa ja teoksissa niin tv:ssä, teatterissa kuin erilaisissa tapahtumissakin. Hän on luonut useita kilpailukoreografioita soolo-, duo- ja ryhmäkategorioihin katselmuksissa ja SM-kilpailuissa. Lisäksi hän on niittänyt kokemusta myös voimistelun parista toimimalla TeamGym Suomen maajoukkueen valmentajana ja koreografina vuodesta 2015. 

Liisa on opettajana empaattinen ja kannustava. Hänelle palkitsevimmat hetket liittyvät ihmisten aitoihin kohtaamisiin. Liisalle tärkeää on päästä mahdollistamaan onnistumisen riemu, liittyi se sitten tanssiteknisiin, taiteellisiin tai tunteellisiin asioihin. Vaikka Liisan tunneilla painotetaan vahvasti tekniikkaa, tärkeintä on löytää liikkeen kautta hyvää oloa ja tukea siten tanssijoiden kokonaisvaltaista hyvinvointia ja kasvua. 

Veera on tanssija ja tanssinopettaja Jyväskylästä, joka jo 4-vuotiaana päätyi harrastuksen pariin Tanssikoulu Sarassa. Veera on harrastanut niin jazzia, balettia, nykytanssia kuin katutanssiakin, jazz ja nykytanssi on kuitenkin lähimpänä sydäntä. Ennen kouluun lähtöä Veera on ehtinyt olla monessa mukana. Kokemusta on karttunut niin kisalavoilta kilpailijana, kisaryhmien valmentajana kuin täysiaikaisena tanssinopettajanakin. Tanssijana Veera on nähty TV-formaatti Masked Singerissä, sekä UMC – Dance Companyn teoksessa Movements – Motions – Mindsets sijaistanssijana.

Veeralle opettamisessa on tärkeintä avoimen ja lämpimän ilmapiirin luominen, sekä se, että jokaisella on turvallinen ja inspiroiva olo kokeilla ja oppia. Huumori ja rennolla otteella tanssiminen kuuluvat Veeran tunteihin.

Hinnat

Kertamaksu 15 €
1 setti (1 viikkotunti 9 viikkoa)120 €
2 settiä (2 viikkotuntia 9 viikkoa)190 €
All Access **260 €
Kaikki hinnat sisähtävät ALV 10%. **Mikäli tunnit ylittävät All Access rajan, Laskutetaan oppilaalta automaattisesti All Accsess hinnan mukaan.

Ilmoittautuminen

UMC – Goes Summerille ilmoittaudutaan Hobiverin kautta. Ilmoittautumaan pääset täältä.

Ehdot

Goes Summer laskutus tapahtuu kesäkuun aikana. Laskut lähetetään sähköpostitse Hobiverin kautta tehtyjen ilmoittautumisien mukaan. Laskun voi halutessaan jakaa eriin (2-3 erää). Haluttu erien määrä tulee merkitä ilmoittautumisen yhteydessä lomakkeeseen. Erät lähetetään kuukauden välein. Eriin jakaminen maksaa 1€ / jaettu erä.

Tunneille voi tulla myös kertamaksulla, silloin erillistä ilmoittautumista ei tarvitse tehdä. Maksuvälineenä käy yleisimmät maksukortit ja käteinen (mielellään tasaraha).

Kevään poissaoloja voi korvata myös kesälukukaudella, mikäli oppilas osallistuu Goes Summeriin 1 setin maksulla. Maksamalla pienimmän kurssimaksun (120€) voi kesän aikana korvata rajattoman määrän poissaoloja joita on kertynyt kevätkaudella 2023.

Kirjautumalla Hobiveriin omilla tunnuksilla voi tarkistaa poissaolojen määrän (esim Katutanssi alkeet paikalla 15/16 näet, että sinulla on 1 poissaolo, jonka voit korvata). Kesken kauden aloittaneet oppilaat voivat kysyä poissaolojen määriä sähköpostitse.

Mikäli oppilas aikoo korvata kesällä yksittäisillä tunneilla, erillistä ilmoittautumista Hobiverin kautta korvaustunneille ei tarvitse tehdä.

Tunteja voi korvata vain UMC – Goes Summer tunneilla. Summer Weekendillä ei voi korvata poissaoloja.

Kesäkaudella perhe- tai opiskelija-alennukset eivät ole voimassa.

Etusetelit, Epassi, Smartum ja Edenred käyvät maksuvälineinä. Käytettäessä maksuseteleitä, ole yhteydessä meihin sähköpostitse info@umc.fi, laskut lähetetään normaalisti kokohintaisena, jonka jälkeen etusetelit voidaan kohdistaa laskuun. Etuseteleistä peritään välitysmaksun 8€ (välitysmaksua ei voi maksaa etusetelillä).

Goes Summer tunneille voi osallistua myös 10 x kortilla. Mikäli oppilaalla on jäänyt kevätkaudella jäljelle kertoja 10 x kortista, ne voi käyttää Goes Summer tunneilla. Vapaita paikkoja tunneille voi tiedustella sähköpostitse info@umc.fi

Kesäkaudella ilmainen kokeilukerta ei ole voimassa. Yksittäisille tunneille voi osallistua kertamaksulla.

Goes Summer laskut lähetetään sähköpostitse 20.6. siihen sähköpostiin, joka ilmoittautumisen yhteydessä on ilmoitettu Hobiverissa. Laskut tulee maksaa eräpäivään mennessä. Maksumuistutuksista peritään 5€ / muistutus.

Laskujen lähettämisen jälkeen tehdyissä peruutuksissa tulee olla yhteydessä sähköpostitse info@umc.fi. Eräpäivän jälkeen tehdyissä peruutuksissa lasku tulee maksaa kokonaisuudessaan.