UMC – GOES SUMMER

UMC – Goes Summer 6.6.-28.7. on UMC:n monipuolinen kesälukukausi, jossa on tarjolla suosituimmat tanssitunnit upeiden vierailevien opettajien johdolla. Tervetuloa nauttimaan kesästä meidän kanssa tanssien!

Ilmoittautuminen on auki. Ilmoittautumaan pääset osoitteessa: https://umc.hobiver.com/ilmo

Lukujärjestys

Lukujärjestyksen löydät täältä.

Paikka

Maanantain tunnit pidetään kilpajäähallin tanssisalissa osoitteessa Rautpohjankatu 10, 40700 Jyväskylä.

.

Tiistain ja Torstain tunnit pidetään Liikuntakeskus Klub1n tiloissa osoitteessa Kivääritehtaankatu 6, 40100 Jyväskylä.

Lajit

Contemporary Jazz -tunnilla hyödynnetään monipuolisesti nyky- ja jazztanssin tekniikoita, joita ovat erilaiset kehoa ja tilaa hyödyntävät tekniikkaharjoitteet, improvisaatio ja oman luovuuden löytäminen, sekä liikkeen ilmaisu ja musiikin tulkitseminen.

Tanssitunti koostuu tekniikkaharjoitteita sisältävästä alkulämmittelystä, salin poikki liikkuvista sarjoista ja koreografiaosuudesta.

JazzFunk on tunti, joka on täynnä hyvää energiaa, rytmimusiikkia ja vauhdikkaita koreografioita.
JazzFunk pohjautuu jazztekniikkaan joka on saanut vaikutteita mm katutanssista ja etenkin groovesta. Tämä on loistava tunti niille katutanssijoille, jotka haluavat testata jazzia ja erityisesti tunti sopii niille, jotka rakastavat tanssia funk-musiikkiin!Tunti keskittyy koreografiaan.

Showheelsissä tanssitaan korkkareilla! Tunnilla harjoitellaan showtanssille tyypillisiä liikkeitä korkokengillä tanssien (mm piruetit, jalanheitot, poseeraukset, koreografia) Myös korkoilla oloa, kävelyä ja naisellista energiaa luvassa. Rohkeasti mukaan!
Parhaiten heels-tunneille soveltuvat korkokengät ovat tanssiin tarkoitetut lattarikengät, joissa on nilkan ojennusta mahdollistava päkiäosa ja silikoni pehmustettu korko. Myös muunlaisilla korkokengillä voi tanssia, kunhan ne on puhdistettu mahdollisista liasta ja hiekasta, sekä korot suojattu lattianaarmujen ehkäisemiseksi.

Heels tunnilla tanssitaan korkokengillä. Tunnilla keskitytään tanssillisuuden harjoittelemiseen koroilla ja tanssitaan koreografiaa. Koreografian tyylinä toimii commercial (lue alempaa esittely Commercialista). Korkokengiksi sopii monenlaiset kengät. Koron korkeus ja paksuus on tanssijan oma valinnan mukaan. Kaikista parhaimmiksi tanssikengiksi sopii ne kengät, jotka tuntuvat hyviltä jaloissa 🙂

Choreo by -tunnit ovat opettajansa näköisiä tunteja. Tuntikoreografiat ja tanssityylit vaihtuvat tunneilla usein, ja niissä näkyy vahvasti opettajan oma tausta ja vahvuudet. 

Tunnilla keskitytään pääosin koreografian harjoitteluun, ja siihen sisältyy alkulämmittely sekä tanssilajista riippuen lajinomaista tekniikkaharjoittelua. 

Hip Hop choreo -tunnit koostuvat pääosin alkulämmittelystä ja koreografiaosuudesta. Opettajan oma tausta ja tyyli vaikuttavat koreografioihin, mutta niissä painotetaan Hip Hopille ominaista liikettä ja tekniikkaa. Tunneilla tärkeässä osassa on myös Hip Hop -musiikki, ja sitä kautta musikaalisuuden ja rytmiikan harjoittelu.

House on syntynyt 1980 -luvulla Chicagon warehouse -juhlissa ja kehittynyt ajan saatossa New Yorkin klubeilla nykyiseen muotoonsa. Lajissa yhdistellään eri tanssityylien askeleita, ottaen vaikutteita mm. afrosta, breakista, capoeirasta, stepistä, jazzista ja salsasta. Lajiin liittyy vahvasti nopea jalkatyöskentely ja jacking, eli kehon liike musiikin rytmissä.

Commercial tunneilla pääset suurten lavakeikkojen, musiikkivideoiden ja esiintymisen makuun ja maailmaan. Vaihtuvilla tuntisarjoilla harjoitellaan ilmaisua, esiintymistä ja musikaalisuutta. 

Commercial tunti koostuu alkulämmittelystä, mahdollisista tekniikkaharjoituksista ja koreografiaosuudesta. Opettajan tausta ja tyyli vaikuttavat tunnin rakenteeseen, musiikkiin ja erityisesti koreografiaan.

Waacking on sosiaalinen tanssi, joka sai alkunsa 1970 – luvulla Los Angelesin tanssiklubeilla LGTB+ yhteisöistä. Lajin keskeisiä arvoja ovat yksilöllisyyden juhlistaminen, itseilmaisu, vapaus, tarinankerronta ja dramaattisuus. Lajin ilmaisullisuuteen vaikuttivat vanhat Hollywoodin mykkäelokuvat sekä Looney Tunes- piirretyt. Käsien liikkeet saivat inspiraationsa kamppailulajeista, kuten japanilaisesta nunchakusta (pamppu, jossa naru yhdistää kaksi puukeppiä).

Tunnilla opetellaan waackingin perustekniikoita, kuten käsitekniikkaa, jalkatekniikkaa, koordinaatiota, groovea ja eläytymistä musiikkiin. Tunti koostuu lajinomaisesta alkulämmittelystä, tekniikkaosuudesta ja tuntikoreografiasta.

Opettajat

Eerika ”Eki” Ahonen on käytännössä tanssinut koko elämänsä, sillä hän aloitti tanssin parissa jo 2-vuotiaana. Monipuoliseen matkaan tanssin parissa on mahtunut rikas taival niin oppilaana, opettajana kuin valmentajanakin. Kisamenestystä Eki on niittänyt myös runsaasti. Yksi suurimmista saavutuksista on MM-hopea Hip Hop duossa. Viimeisimmät vuodet Eerika on asunut ja opiskellut Tukholmassa. Ensin kaksi vuotta tanssilinjalla itseään kehittäen ja parhaillaan hän opiskelee kulttuuritieteitä Tukholman Yliopistossa.

Eerikan suurin intohimo on jakaa vuosien varrelta opittuja oppeja ja oivalluksia tanssista. Opetuksen perustana ovat monenlaiset katutanssitekniikat. Erityisesti Hip Hop ja House ovat iskeneet syvälle Ekin sieluun.

Eerikan tunneilla pääsee nauttimaan liikkeestä, musiikista ja yhteisöllisyydestä hip hop kulttuurin äärellä.

Hetalla on monipuolinen tausta tanssin parissa ja hänen sydämensä kuuluukin puoliksi katulajeille ja puoliksi Performing Arts -puolelle. Kisa- sekä esiintymiskokemusta on kertynyt useista eri kokoonpanoista ja lukuisilta lavoilta SM- kisoista taidekatselmuksien kautta TV esiintymisiin. Heta on opettanut tanssia päätoimisesti pari vuotta ja opiskellut viimeisen vuoden ajan Tanssipedagogiikan perusteita. Yksilöllisyyden arvostaminen, sekä turvallinen ja rento ilmapiiri ovat Hetan opetuksen kulmakiviä.

Kaisu on Jyväskylästä lähtöisin oleva tanssija. Kaisu rakastaa treenata monipuolisesti ja intohimo on katutanssilajeissa. Kilpailutaustaa Kaisulla on seitsemän vuoden takaa ja kokemukset erilaisista keikoista ja projekteista on muovannut Kaisusta monipuolisen taiturin. Tällä hetkellä Kaisu asuu Helsingissä ja treenaa aktiivisesti tanssia ja musiikkiteatteria.

Kaisulle on tärkeää että tunneilla on turvallinen ympäristö sekä hyvä ja arvostettu fiilis, oli laji tai taso mikä tahansa.

Kaisa on harrastanut koko ikänsä monipuolisesti liikuntaa aina jalkapallosta tanssiin, jonka parissa hän onkin viettänyt jo vajaat 10 vuotta. Erityisen lähellä hänen sydäntään ovat katutanssilajit ja näistä etenkin Hip Hop, jonka erikoiskoulutus- ja kilpailutoiminnassa hän on ollut mukana tiiviisti vuodesta 2017 lähtien. Merkittävimpänä saavutuksena ovat Suomenmestaruudet aikuisten Hip hop pienryhmä- sekä Katutanssimuodostelma-sarjoista 2021.

Halu ja into kehittää itseään ovat tanssinopettajuuden myötä kasvaneet entisestään, sillä Kaisa kokee tärkeäksi kyetä tarjoamaan eväitä sekä sopivasti haastetta jokaisen tanssijan polulle iästä ja taitotasosta riippumatta. Kaisan tunneilla korostuvat perustekniikan merkitys sekä kannustava ilmapiiri, jossa kukin saa nauttia tanssista omalla tasollaan.

Jonna on harrastanut tanssia vuodesta 2016 lähtien. Joukkuevoimistelu-uran jälkeen Jonna rakastui oitis tanssiin, jossa yhdistyy taiteellisuus, urheilu ja musiikki. Jonna on treenannut monipuolisesti katutanssia, jazzia ja showta. Hän on ollut aktiivinen harrastaja myös tavoitteellisemmissa pojekteissa, kuten SM-kisaryhmissä ja koulutusryhmissä. Intohimo itsensä kehittämiseen niin tanssijana, kuin tanssinopettajana on vahvasti läsnä koko ajan. Jonnan tunneilla pääsee tanssimaan yhdessä muiden kanssa energisessä ja kannustavassa ilmapiirissä.

Emma Makkonen on Jyväskylästä kotoisin oleva tanssija ja tanssinopettaja. Hän on asunut ja treenannut nyt muutaman vuoden Helsingissä, jonka lisäksi oppia on kertynyt myös ulkomailta. Emmalla on vahva pohja katutanssilajeissa, jonka lisäksi monipuolinen kokemus muista lajeista näyttäytyy hänen tyylissään pehmeänä ja virtaavana liikkeenä. 

Emma on kokenut kisaaja SM- ja MM-tasolla katutanssilajeissa. Lisäksi esiintymistaustaa löytyy erilaisista tanssiteoksista ja keikoista. Emma on toiminut paljon erityisryhmien parissa, ja kokee niiden olevan erittäin lähellä sydäntä. 

Emmalle on tärkeää, että hänen tunneillaan omien rajojen tutkiminen sekä ylittäminen tuntuu turvalliselta. Koreografioissaan hän haluaa korostaa keskivartalosta lähtöisin olevaa liikettä ja flowta. 

Veera on tanssija ja tanssinopettaja Jyväskylästä, joka jo 4-vuotiaana päätyi harrastuksen pariin Tanssikoulu Sarassa. Veera on harrastanut niin jazzia, balettia, nykytanssia kuin katutanssiakin, jazz ja nykytanssi on kuitenkin lähimpänä sydäntä. Ennen kouluun lähtöä Veera on ehtinyt olla monessa mukana. Kokemusta on karttunut niin kisalavoilta kilpailijana, kisaryhmien valmentajana kuin täysiaikaisena tanssinopettajanakin. Tanssijana Veera on nähty TV-formaatti Masked Singerissä, sekä UMC – Dance Companyn teoksessa Movements – Motions – Mindsets sijaistanssijana.

Veeralle opettamisessa on tärkeintä avoimen ja lämpimän ilmapiirin luominen, sekä se, että jokaisella on turvallinen ja inspiroiva olo kokeilla ja oppia. Huumori ja rennolla otteella tanssiminen kuuluvat Veeran tunteihin.

Hinnat

Kertamaksu 18€
1 setti (1 viikkotunti 8 viikkoa)95€
2 settiä (2 viikkotuntia 8 viikkoa)155€
All Access **195€
**Mikäli tunnit ylittävät All Access rajan, Laskutetaan oppilaalta automaattisesti All Accsess hinnan mukaan.

Ilmoittautuminen

UMC – Goes Summerille ilmoittaudutaan Hobiverin kautta. Ilmoittautumaan pääset täältä.

Ehdot

Tunneille voi tulla myös kertamaksulla, silloin erillistä ilmoittautumista ei tarvitse tehdä. HUOM! Kesätunneilla maksuvälineenä käy vain käteinen (tasaraha!).

Kevään poissaoloja voi korvata kesällä. Kirjautumalla Hobiveriin omilla tunnuksilla voi tarkistaa poissaolojen määrän (esim Katutanssi alkeet paikalla 14/15 näet, että sinulla on 1 poissaolo, jonka voit korvata).

Mikäli poissaoloja on enemmän kuin kolme ja ne halutaan käyttää saman setin tunneilla, pyydämme tekemään ilmoittautumisen kyseiselle setille. Ilmoittautumisen yhteydessä on ilmoitettava kuinka monta kertaa aikoo korvata. Tiedon voi kirjata lomakkeen ”lisätietoja” osioon tai asiasta voi laittaa sähköpostia info@umc.fi.

Mikäli oppilas aikoo korvata kesällä yksittäisillä tunneilla, erillistä ilmoittautumista Hobiverin kautta ei tarvitse tehdä. Ilmoitus sähköpostiin on riittävä. info@umc.fi

Kevään poissaoloja tulee korvata ensisijaisesti kesällä. Mikäli kesällä ei ole sopivaa tuntia tarjolla, jolla voisi korvata esim lapset 9-12v, voi korvaukset siirtää syksyyn. Syksyllä etusijalla ovat koko lukuvuodelle ilmoittautuneet oppilaat.

Tunteja voi korvata UMC – Goes Summer tunneilla. Summer Weekendillä ei voi korvata poissaoloja.

Mikäli oppilas ilmoittautuu settiin, joka sisältää 8 tuntia ja aikoo korvata niistä esim. kolme kertaa, vähennämme laskusta 3 x 10€.

Huom! Laskutus tehdään alkukesästä, oppilaan tulee ilmoittaa korvauksien määrä ilmoittautumisen yhteydessä, jotta hyvitys voidaan huomioida. Jälkikäteen tehtävät muutokset laskuun eivät ole mahdollisia.

Kesäkaudella perhe- tai opiskelija-alennukset eivät ole voimassa.