Liisa Tirkkonen

Liisa Tirkkonen

Liisa on jyväskyläläinen tanssinopettaja, tanssija ja koreografi. Hän on UMC-Dance Studiosin perustaja ja katutanssiryhmä UMC – Dance Companyn alkuperäisjäsen. Liisalle tanssin ja liikunnan ohjaajana toimiminen on ollut luontaista, ja hän onkin opettanut ensimmäisiä tanssituntejaan jo yläasteella. Sittemmin Liisa on kouluttautunut laajasti tanssin ja hyvinvoinnin parissa – oppia on haettu Suomen lisäksi muun muassa New Yorkista, Lontoosta ja Tukholmasta, jossa hän opiskeli ja esiintyi Ambra Succin ja muiden opettajien opeissa. Vakituisesti tanssinopettajan työtä hän on tehnyt vuodesta 2009. 

Tanssijana Liisa on työskennellyt monipuolisesti erilaisissa produktioissa ja teoksissa niin tv:ssä, teatterissa kuin erilaisissa tapahtumissakin. Hän on luonut useita kilpailukoreografioita soolo-, duo- ja ryhmäkategorioihin katselmuksissa ja SM-kilpailuissa. Lisäksi hän on niittänyt kokemusta myös voimistelun parista toimimalla TeamGym Suomen maajoukkueen valmentajana ja koreografina vuodesta 2015. 

Liisa on opettajana empaattinen ja kannustava. Hänelle palkitsevimmat hetket liittyvät ihmisten aitoihin kohtaamisiin. Liisalle tärkeää on päästä mahdollistamaan onnistumisen riemu, liittyi se sitten tanssiteknisiin, taiteellisiin tai tunteellisiin asioihin. Vaikka Liisan tunneilla painotetaan vahvasti tekniikkaa, tärkeintä on löytää liikkeen kautta hyvää oloa ja tukea siten tanssijoiden kokonaisvaltaista hyvinvointia ja kasvua. 

Kuva Eija Liukkonen