Eerika Ahonen Workshop La 13.1.

Vuoden ensimmäinen workshop tanssitaan Jyväskylän oman Eerika Ahosen kanssa!Luvassa Hip Hop ja Choreo By Eerika -tunnit sekä paljon toivottu House tunti! Varaa paikkasi n y t !

Aika


La 13.1.
House Klo 12-13.15
Hip Hop 13.30-14.45
Choreo By Eerika 15-16.15

Tunnit suunnattu keski/jatkotason tanssijoille.

Hinta


1 x 75min = 25€
2 x 75min = 45€
3 x 75min = 60€

Maksu


Maksu käteisellä tai kortilla paikan päällä.

Paikka


UMC – Dance Studios
Vasarakatu 9 B / 2. krs
40320 Jyväskylä

Ilmoittautuminen


Ilmoittautumiset sähköpostitse info@umc.fi

Eerika Ahonen

”Aloitin tanssin harrastamisen 2-vuotiaana, ja se alkoi tuntua vakavammalta jutulta yläasteen ja lukion aikana. Tuohon aikaan ja sen jälkeen jatkuva kehitys, kisaaminen, opettaminen ja monenlaiset esiintymiset ovat olleet aina läsnä. Opettamisen aloitin vuonna 2016. 

Elokuussa 2019 muutin Tukholmaan ja pääsin koe-esiintymisen kautta tanssijakoulutukseen (Diambra Dance Education). Kaksi vuotta koulutuksessa olivat todella intensiivisiä ja haastavia, ja vaikka nautinkin suurimman osan ajasta, olen myös todella arvostanut aikaa koulutuksen jälkeen, kun olen saanut keskittyä omiin vahvuuksiin ja sulatella sitä valtavaa määrää uutta tietoa ja taitoa, jota koulutus on antanut. Koulutuksen jälkeen olen saanut työskennellä ja tanssia upeiden tanssijoiden ja kansainvälisten opettajien kanssa. Koen erittäin tärkeäksi tanssin ja sen kulttuurin välisen yhteyden, ja niiden yhteyden kautta olen kehittynyt ja kasvanut tanssijana. Tästä syystä korostankin kulttuuria ja sen ulottuvuuksia myös aina opettaessani. 

Olen yrittänyt kerätä vuosien varrelta mahdollisimman paljon erilaisia työkaluja omaan tanssiin, tyyliin ja opettamiseen, ja niiden jakaminen eteenpäin on minulle suuri intohimo. Haluan aina painottaa tekniikan, tunteiden, sekä tanssillisten että kulttuurillisten perusteiden tärkeyttä tanssijan ja tanssin kehitykselle. Opetukseni perustana ovat monenlaiset katutanssitekniikat ja painotan jatkuvasti niiden monipuolisuutta ja tärkeyttä. Itselleni Hip Hop ja House ovat lähimpänä sydäntä. Opettaessani annan aina suurta arvoa yksilöllisyydelle ja jokaisen omille tuntemuksille ja ilmaisulle. Näillä kaikilla on valtava vaikutus sekä tanssimiseen, että tanssisalissa vallitsevaan ilmapiiriin. 

Tanssin ja musiikin kautta tapahtuvat kohtaamiset ovat parasta mitä tiedän, ja ne muistuttavat aina siitä miksi tanssin. Erilaiset energiat ovat minulle iso ja merkityksellinen asia ja niiden jakaminen, kohtaaminen ja niihin vaikuttaminen on minulle tärkeää. Tanssi on täynnä tunteita, se on sosiaalista ja yhteisöllistä, mutta myös yksilöllistä. Tunneilla haluan aina luoda tilan, jossa ollaan yhdessä ennemmin tuntevia, eläviä ja epätäydellisiä ihmisiä kuin täydellisiä tanssijoita.”

Tuntikuvaukset

House

House on ennen kaikkea klubitanssi ja oman itsensä ilmaisua, joten let’s dance! House tunnilla ennen kaikkea fiilistellään ja nautitaan, työskennellään myös House foundationeiden ja musiikin kanssa. Lisäksi paneudutaan klubikulttuurin ja freestylen merkitykseen Housessa, ja pyritään tätä kautta löytämään tunnille oikeanlainen, vapautunut fiilis. Tunnilla kokeillaan yhdessä erilaisia Housen elementtejä, ja paneudutaan näin House musiikin ja tanssin väliseen yhteyteen. Mun henkilökohtainen mielipide on että Housea ei voi selittää, se pitää tuntea ja kokea!

Hip Hop

Hip Hop tunnilla keskitytään tyylille ominaisiin foundationeihin erilaisten harjoitteiden avulla. Tunnilla työskennellään paljon perus groovejen, jalkatyöskentelyn, musiikin ja fiiliksen kanssa. Tavoitteena on saada työkaluja oman tyylin ja tanssimisen kehittämiseen, lisätä ymmärrystä Hip Hopin perus tekniikoista ja siitä, miten näihin tekniikoihin syventyminen ja niiden hallitseminen auttaa meitä kasvamaan ja monipuolistumaan tanssijoina, oli kyseessä sitten halu oppia paremmaksi freestyle tanssijaksi tai kehittyä koreografillisesti. Yleisesti olen sitä mieltä että näitä kahta tapaa tanssia on turha erottaa toisistaan. Molemmissa on kyse liikkeestä, ja tanssijoina meidän liike on loputtomasti kehittyvää. 

Choreo by Eerika

Alkulämmittely, jossa yleensä käydään hieman läpi koreografian kannalta hyödyllisiä tekniikoita, ja sitten suoraan asiaan. Tunnista suurin osa käytetään siis koreografian opetteluun, sen tanssimiseen ja tuntemiseen. Omat juureni ovat vahvimmin eri katutyyleissä, erityisesti Housessa ja Hip Hopissa, ja omat koreografiat rakent pääsääntöisesti näiden tyylien ympärille. Olen kuitenkin suorittanut monipuolisen tanssijakoulutuksen Tukholmassa, ja treenannut tuolloin intensiivisesti monia eri tanssityylejä, joten kaikki oppimani vaikuttaa vahvasti siihen miten liikun ja luon koreografioita. Inspiroidun monista eri asioista ja tykkään usein hyödyntää monipuolisesti kaikkea oppimaani koreografioissani. Annan yleensä paljon tilaa yksilöllisyydelle ja haluan aina luoda tilan jossa ollaan ennemmin tuntevia, eläviä ja epätäydellisiä ihmisiä kuin täydellisiä tanssijoita.


l

Tervetuloa starttaamaan vuosi UMC:lle Eerikan workshopin merkeissä!